Skip to content

Doorslaand vocht

VOCHTFIXERS DOORSLAAND2

Heeft u last van doorslaand vocht in uw buitenmuur of elders in huis? Dat kunt u een beroep doen op de specialisten van Vochtfixers uit Wetteren om het doorslaand vocht te herkennen en nadien te bestrijden. Wij zorgen voor duurzame oplossingen op maat zodat u snel en voor lange tijd verlost bent van vochtproblemen. Lees verder en kom meer te weten over de mogelijke oorzaken en onze oplossingen.

VOCHTFIXERS DOORSLAAND2

Doorslaand vocht in de buitenmuur herkennen

Doorslaand vocht in een buitenmuur herkennen is essentieel om tijdig maatregelen te kunnen treffen en het doorslaand vocht te bestrijden. Dit type vochtprobleem manifesteert zich wanneer water van buitenaf door de muren naar binnen dringt, vaak als gevolg van zware regenval of wind die tegen de gevel slaat. Enkele duidelijke symptomen waaraan u doorslaand vocht in een buitenmuur kunt herkennen, zijn vochtige of natte plekken op de binnenmuren, met name na een regenbui. Deze plekken kunnen vergezeld gaan van een muffe geur, afbladderende verf of behang. In ernstigere gevallen kunnen ook schimmels en zwammen op de muur verschijnen. Wanneer het probleem al zo ver gevorderd is, moet u ook het vocht in de binnenmuren bestrijden.

VOCHTFIXERS DOORSLAAND3

De oorzaken van doorslaand vocht

Doorslaand vocht slaat voornamelijk doorheen een buitenmuur aan de regenzijde van woningen. Net als bij opstijgend vocht zijn er voor doorslaand vocht verschillende oorzaken:

  • De woning is verouderd.
  • De woning heeft slecht uitgevoerde spouwmuren.
  • Er zit geen waterafstotende isolatie in uw geventileerde spouwmuur.
  • Er ontbreekt isolatie in de gevel.
  • De gevel is beschadigd.

Enkele vervelende gevolgen van doorslaand vocht zijn dat uw gevels ’s winters afschilferen of de stenen stukspringen omdat het water in de steen bevriest en uitzet. U zult ook hogere stookkosten hebben omdat vochtige muren alle warmte naar zich toetrekken. Indien u last heeft van doorslaand vocht, kunt u dat dan ook best zo snel mogelijk laten bestrijden.

Doorslaand vocht bestrijden

Vochtfixers weet perfect hoe doorslaand vocht te herkennen en te bestrijden. Wij verwijderen eerst al het vuil en het mos van uw gevel en voegen slechte stukken opnieuw. Nadien impregneren we de buitenmuur met vochtbestrijdende producten van Reynchemie NV. Zo blijft uw muur zeker tien jaar vochtvrij en vermindert u uw stookkosten tot wel 20 %.

Kies voor ons bedrijf

Wilt u problemen in verband met doorslaand vocht in een buitenmuur laten bestrijden door onze experts in vochtbestrijding? Wij komen ter plaatse en zorgen voor een duurzame oplossing. Daarnaast voeren we ook allerlei andere werken uit. Zo gebruiken we Polyurea als unieke coating voor allerlei toepassingen. Contacteer ons wanneer u meent doorslaand vocht te herkennen en wij komen langs met een oplossing.

Appointment Form